top of page

MAĞAZA POLİTİKASI

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMA

Alabolan Zeytin & Zeytinyağı şirketi müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bazı kişisel bilgilerinizi (isim, yaş, ilgi alanlarınız, e-posta vb.) sizlerden talep etmektedir.

 

Alabolan Zeytin & Zeytinyağı şirketi. sunucularında toplanan bu bilgiler, dönemsel kampanya çalışmaları, müşteri profillerine yönelik özel promosyon faaliyetlerinin kurgulanması ve istenmeyen e-postaların iletilmemesine yönelik müşteri "sınıflandırma" çalışmalarında sadece Alabolan Zeytin & Zeytinyağı şirketi. bünyesinde kullanılmaktadır.

 

Alabolan Zeytin & Zeytinyağı şirketi, üyelik formlarından topladığı bilgileri, söz konusu üyenin haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve de satmamaktadır.

 

Alabolan Zeytin & Zeytinyağı şirketi., e-posta adresleri ve üyelik formlarında istediği kişisel bilgilerin haricinde site kullanımı sırasında izlediği, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz ederek yorumlamaktadır.

 

Kişisel bilgiler içermeyen bu istatistiksel veriler, Alabolan Zeytin & Zeytinyağı şirketi. müşterilerine daha özel ve etkin bir alışveriş deneyimi yaşatmak amacıyla Alabolan Zeytin & Zeytinyağı şirketi. iş ortakları ile paylaşabilmektedirler.

 

Müşteri bilgileri, ancak resmi makamlarca usulü dairesinde bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince resmi makamlara açıklama yapmak zorunda olduğu durumlarda resmi makamlara açıklanabilecektir. Müşterinin sisteme girdiği tüm bilgilere sadece müşteri ulaşabilmekte ve bu bilgileri sadece Müşteri değiştirebilmektedir. Bir başkasının bu bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir.

 

Ödeme sayfasında istenen kredi kartı bilgileriniz, siteden alışveriş yapan siz değerli müşterilerimizin güvenliğini en üst seviyede tutmak amacıyla hiçbir şekilde Alabolan Zeytin & Zeytinyağı şirketi. veya ona hizmet veren şirketlerin sunucularında tutulmamaktadır. Bu şekilde ödemeye yönelik tüm işlemlerin AAlabolan Zeytin & Zeytinyağı şirketi. ara yüzü üzerinden banka ve bilgisayarınız arasında gerçekleşmesi sağlanmaktadır.

 

Üyelerimiz, Alabolan Zeytin & Zeytinyağı şirketi.’ye başvurarak kendisiyle ilgili;

 

• Kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenme,

• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

• İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

• İlgili mevzuat uyarınca yapılan düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etmehaklarına sahiptir.

 

Alabolan Zeytin & Zeytinyağı şirketi., yukarıda yer alan talepler uyarınca, gerekçeli olumlu veya olumsuz yanıtını, yazılı veya dijital ortamdan gerçekleştirebilir. Talebe konu işlemlerin bir maliyet gerektirmesi halinde, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 13. Maddesine göre belirlenen tarife üzerinden ücret talep edilmesi mümkündür.

Güvenlik Sitemizde kredi kartı işlemi için haberleşmede her aşama güvenlik altına alınmıştır.

TESLİMAT VE İADE

Teslimat Koşulları

Siparişleriniz, havale yolu ile yapılan ödemelerde siparişe ait havale tutarının, kredi kartı ile yapılan ödemelerde ise ilgili banka onayının alınmasını müteakiben 2 ila 3 iş günü içerisinde işleme alınarak kargoya verilir. Teslimat adresinin Keşan'a olan uzaklığına göre de kargo şirketi 2-7 gün içerisinde siparişinizi size ulaştıracaktır.

Özel üretim ürünlerin teslim süreleri imalat zamanına göre farklılık göstermektedir. Bu tür ürünlerin teslimat bilgileri ve süreleri ürün sayfalarında belirtilmiştir.

Tarafımızdan kaynaklanan bir aksilik olması halinde ise size üyelik bilgilerinizden yola çıkılarak haber verilecektir. Bu yüzden üyelik bilgilerinizin eksiksiz ve doğru olması önemlidir. Bayram ve tatil günlerinde teslimat yapılmamaktadır.

Seçtiğiniz ürünlerin tamamı anlaşmalı olduğumuz kargo şirketleri tarafından www.alabolan.com garantisi ile size teslim edilecektir.Satın aldığınız ürünler bir teyit e-postası ile tarafınıza bildirilecektir.

www.alabolan.com, online alışveriş sitesidir. Aynı anda birden çok kullanıcıya alışveriş yapma olanağı tanır. Ender de olsa birden fazla tüketicinin aynı ürünü alması söz konusu olabilir ve ürün stoklarda tükenebilir. Ödemesini yaptığınız bir ürün eğer stoklarımızda kalmamış ise talebiniz ve bilginiz doğrultusunda ilgili ürünün tutarı ya tarafınıza iade edilir ya da ürün stoklara girdiği zaman tarafınıza gönderilir.

Ürün tutarının iadesi söz konusu ise, iade tutarı 5 iş günü içerisinde ilgili banka hesabınıza veya kredi kartınıza yönlendirilir. Kredi kartına yönlendirilen iadelerin kredi kartı hesaplarına yansıma süresi ilgili bankanın tasarrufundadır. Kredi kartı ile ödemesi yapılmış ürünlerde iade tutarı alıcıya nakit olarak yapılmaz.

 

Ürün İade Koşulları

 

Sitemiz üzerinden satın aldığınız ürünün hatalı çıkması halinde teslimat tarihinden itibaren en geç 14 iş günü içerisinde bilgi@alabolan.com adresine iade talebiniz ile ilgili e-mail gönderebilir ya da +90 (284) 502 25 58 numaralı telefondan arayabilirsiniz. Ürün iadesi ve değiştirme şartları olarak, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği uygulamalar esastır.

 

Ürünler orijinal ambalajıyla ağzı kapalı olarak kapalı kargo kolisi içerisinde ve dışarıdan belli olmayacak şekilde gönderilmektedir.Kapağı açılmış ve kullanılmış ürünler ile bozulma, kırılma, tahrip, yırtılma vs durumda olan ürünler iade kabul edilmez.

Ürünlerin gerçek renkleri ve renk tonları bilgisayar ortamında farklılıklar göstermektedir, bu sebeplerden dolayı ürün kusurlu veya ayıplı mal olarak sayılamaz, firmamız bu sebeplerden dolayı sorumluluk kabul etmemektedir.

 

İade işleminde ürün ile birlikte size ulaşan ürün faturasının bütün nüshaları ve sipariş numarası, sipariş adı ve soyadı, iptal/iade nedenini, fotoğrafını içeren bir e-mail ile tarafımıza iade talebinde bulunabilirsiniz.

Bildirim yapılmadan iade gelen ürün kabul edilmez, öncelikle tarafımıza bildirim yapılmalıdır.

Hatalı ürün ve yanlış ürünlerde hiçbir kargo ücreti ödemeden Sürat Kargo ile karşı ödemeli yollayabilirsiniz.

İade edilen ürünler tarafımıza ulaşmadan ve kontrol edilmeden müşteriye bedel iadesi yapılmaz. İade edilecek bedele müşteri tarafından o ürünlerin siparişi esnasında ödemiş olduğu kargo ücreti dahil edilmez. Kredi kartına yapılan iadelerin kredi kartı hesaplarına yansıma süresi ilgili bankanın tasarrufundadır.

Kredi kartı ile alınmış ürünlerde satıcı, banka ile yapmış olduğu sözleşme gereği alıcıya nakit iadesi yapamaz.

ÜYELİK SÖZLEŞMESİ

ÖN BİLGİLENDİRME

MADDE 1 SATICI BİLGİLERİ

MADDE 1.1 – SATICI

Ünvanı : Alabolan

Adresi : Büyük Cami Mah. Göktan Sk. S.S. Keşan Tic Sitesi Koop 4/A Blok No:1 KEŞAN/EDİRNE/TÜRKİYE

Telefon : 0284 502 25 58

MADDE 1.2 - ALICI

Müşteri olarak www.alabolan.com alışveriş sitesine üye olan kişi. Üye olurken kullanılan adres ve iletişim bilgileri esas alınır.

MADDE 2 SATIŞA KONU ÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ

Ürünlerin temel özellikleri www.alabolan.com  adresinde yer almaktadır. Ürünlerin temel özelliklerini kampanya süresince inceleyebilirsiniz.

Listelenen ve sitede ilan edilen fiyatlar KDV dahil satış fiyatıdır. İlan edilen fiyatlar ve vaatler güncelleme yapılana ve değiştirilene kadar geçerlidir. Süreli olarak ilan edilen fiyatlar ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir.

Malın / Ürünün / Hizmetin türü, miktarı, marka / modeli, rengi, adedi, satış bedeli, ödeme şekli, siparişin sonlandığı andaki bilgilerden oluşmaktadır.

Ürün sevkiyat masrafı olan kargo ücretinin ALICI tarafından ödenmesi durumunda kargo ücreti ALICI’ya iade edilmez.

MADDE 3 GENEL HÜKÜMLER

3.1) ALICI, www.alabolan.com  internet sitesinde sözleşme konusu ürünün temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder. ALICI; bu Ön Bilgilendirmeyi elektronik ortamda teyit etmekle, mesafeli sözleşmelerin akdinden önce, SATICI tarafından ALICI'ya verilmesi gereken adres, siparişi verilen ürünlere ait temel özellikler, ürünlerin vergiler dahil fiyatı, ödeme ve teslimat bilgilerini de doğru ve eksiksiz olarak edindiğini teyid etmiş olur.

3.2) Sözleşme konusu ürün, yasal 30 günlük süreyi aşmamak koşulu ile her bir ürün için ALICI'nın yerleşim yerinin uzaklığına bağlı olarak internet sitesinde yer alan ön bilgiler içinde açıklanan süre içinde ALICI veya gösterdiği adresteki kişi / kuruluşa teslim edilir. 

3.3) Kargo firmasının, ürünü ALICI’ya teslimi aşamasında karşılaşacağı her türlü sorun nedeniyle, siparişi verilen ürünün ALICI'ya teslim edilememesinden dolayı SATICI sorumlu tutulamaz.

3.4) SATICI, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.

3.5) SATICI, sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan ALICI’yı bilgilendirmek ve açıkça onayını almak suretiyle eşit kalite ve fiyatta farklı bir ürün tedarik edebilir.

3.6) SATICI, sipariş konusu ürün veya hizmetin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması halinde sözleşme konusu yükümlülüklerini yerine getiremezse, bu durumu sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan ALICI’ya bildirir ve 10 günlük süre içinde toplam bedeli ALICI’ya iade eder.

3.7) Ürünün teslimatı için işbu Ön Bilgilendirme Formunun elektronik ortamda teyid edilmesi şarttır. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, SATICI ürünün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.

3.8) Ürünün tesliminden sonra ALICI'ya ait kredi kartının ALICI'nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşunun ürün bedelini SATICI'ya ödememesi halinde, ALICI kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla ürünü 3 gün içinde SATICI'ya iade etmek zorundadır. Bu durumda nakliye giderleri ALICI'ya aittir.

3.9) SATICI mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu ALICI'ya bildirmekle yükümlüdür. Bu durumda ALICI siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesini ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. ALICI'nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği tutar 10 gün içinde kendisine nakden ve defaten ödenir. ALICI’nın kredi kartı ile yaptığı ödemelerde ise, ürün tutarı, siparişin ALICI tarafından iptal edilmesinden sonra 7 gün içerisinde ilgili bankaya iade edilir. Bu tutarın bankaya iadesinden sonra ALICI hesaplarına yansıması tamamen banka işlem süreci ile ilgili olduğundan, ALICI, olası gecikmeler için SATICI’nın herhangi bir şekilde müdahalede bulunmasının mümkün olamayacağını ve SATICI tarafından kredi kartına iade edilen tutarın banka tarafından ALICI hesabına yansıtılmasının ortalama 2 ile 3 haftayı bulabileceğini şimdiden kabul etmektedir.

MADDE 4 CAYMA HAKKI

ALICI; ürün satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, ürünün (Konser ve Etkinlik Biletleri Hariç) kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim tarihinden itibaren 14 (ondört) gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin ürünü reddederek sözleşmeden cayma hakkını kullanabilir. Hizmet sunumuna ilişkin mesafeli sözleşmelerde ise, bu süre sözleşmenin imzalandığı tarihte başlar. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde cayma hakkı kullanılamaz.

Cayma hakkının kullanılması için 14 günlük süre içinde SATICI'ya yazılı bildirimde bulunulması ve ürünün 5. madde hükümleri çerçevesinde kullanılmamış olması şarttır. Bu hakkın kullanılması halinde;

a) 3. kişiye veya ALICI’ya teslim edilen ÜRÜNLERİN faturasıile birlikte iade edilmesi gerekmektedir. Şayetiade edilmek istenen ÜRÜNLER’in faturası bir kuruma düzenlenmiş ise, ÜRÜNLER bu kurumun düzenlemiş olduğu iade faturasıyla birlikte iade edilmelidir. (Faturası kurumlar adına düzenlenen sipariş iadeleri İADE FATURASI kesilmediği takdirde tamamlanamayacaktır.)

b)İade edilecek ürünlerin kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir.

c) SATICI, cayma bildiriminin kendisine ulaşmasından itibaren en geç 10 günlük süre içerisinde toplam bedeli ve ALICI’yı borç altına sokan belgeleri ALICI’ya iade etmek ve 20 günlük süre içerisinde malı iade almakla yükümlüdür.

d) ALICI’nın kusurundan kaynaklanan bir nedenle malın değerinde bir azalma olursa veya iade imkânsızlaşırsa ALICI kusuru oranında SATICI’nın zararlarını tazmin etmekle yükümlüdür.

e) Cayma hakkının kullanılması nedeniyle SATICI tarafından düzenlenen kampanya limit tutarının altına düşülmesi halinde kampanya kapsamında faydalanılan indirim tutarı veya bedelsiz ürün gönderimleri iptal edilir.

f) Cayma hakkı nedeniyle iade edilen ürünün satıcıya geri gönderilirken ödenen kargo bedeli SATICI tarafından karşılanacaktır.

g) SATICI ürünü satarken şayet ALICI'dan tahsil ettiği kargo ücreti varsa bu ücreti ALICI’ya iade etmez. 

MADDE 5 CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER

ALICI’nın istekleri veya açıkça onun kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan, niteliği itibariyle geri gönderilmeye elverişli olmayan ve çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan mallar ve ALICI tarafından ambalajının açılmış olması şartıyla, ses veya görüntü kayıtları, yazılım programları ve bilgisayar sarf malzemelerinin iadesi Yönetmelik gereği mümkün değildir.

İşbu Ön Bilgilendirmenin uygulanmasında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca ilan edilen değere kadar ALICI’nın mal veya hizmeti satın aldığı ve ikametgahının bulunduğu yerdeki Tüketici Hakem Heyetleri ile Tüketici Mahkemeleri yetkilidir. 

SATICI şikâyet ve itirazları konusunda başvurularını, T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından her yıl Aralık ayında belirlenen parasal sınırlar dâhilinde mal veya hizmeti satın aldığı veya ikametgâhının bulunduğu yerdeki tüketici sorunları hakem heyetine veya tüketici mahkemesine yapabilir. Parasal sınıra ilişkin bilgiler aşağıdadır:

1/1/2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere:

a) 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un değişik 22nci maddesinin 5 ve 6ncı fıkrasındaki tüketici sorunları hakem heyetlerinin kararlarının bağlayıcı olacağına ilişkin üst veya tüketici mahkemelerinde delil olacağına ilişkin alt parasal sınır 1.161,67 TL’dir.

b) 1/8/2003 tarihli ve 25186 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin üçüncü fıkrasında, büyükşehir statüsünde bulunan illerde faaliyet gösteren il hakem heyetlerinin uyuşmazlıklara bakmakla görevli ve yetkili olmalarına ilişkin alt parasal sınır 3.032,65 TL’dir.

İşbu Ön Bilgilendirme ticari amaçlarla yapılmaktadır.

ÖDEME METODLARI

-Banka Karı

-Kradi kartı

-Sipay ödeme sisteminin kabul ettiği kartlar

bottom of page